Vannak, akik biztosan komolyan gondolják választási ígéreteiket

Karácsony Gergely főpolgármesterjelölt, V. Naszályi Márta (I. kerület), Őrsi Gergely (II. kerület), dr. Kiss László (III. kerület), Soproni Tamás (VI. kerület), dr. László Imre (XI. kerület), Balog Róbert (XX. kerület) és Havasi Gábor (XXII. kerület) polgármesterjelöltek írták alá eddig azt a nyilatkozatot, amelyben jogilag kötelezik magukat, hogy megválasztásuk esetén minden tőlük telhetőt megtesznek a vállalásaik megvalósítása érdekében.

A nyilatkozat aláírásával ezek a jelöltek komoly kockázatot is vállaltak, hiszen amennyiben vállalásaikkal ellentétesen cselekednének, akkor be lehet perelni őket, és végső során akár komoly pénzbüntetést is kell fizetniük. A jelöltek arra kötelezték el magukat, hogy számonkérhetően dolgoznak azért, hogy minden budapesti egészséges környezetben élhessen.

„A nyilatkozatot aláíró jelöltek nyilvánvalóan alaposan megfontolták, hogy mit vállalnak. Aláírásukkal nemcsak az ezt kérő 23 civil szerveződés, hanem az összes budapesti lakos felé vállaltak garanciát arra, hogy valóban egy élhető, zöld Budapest megteremtéséért fognak dolgozni megválasztásuk esetén” – jelentette ki Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke.

„A választásokat követően is rendszeresen nyomon fogjuk követni a megválasztott döntéshozók tevékenységét, és igyekszünk segíteni nekik, hogy a civilek minél több követelése megvalósuljon a 2019-2024-es ciklusban” – tette hozzá Újszászi Györgyi, a Védegylet főtitkára.

A „Számonkérhető döntéshozókat a Zöld Budapestért!” kampánnyal kapcsolatos további részletek az szbd.hu honlapon olvashatók.

Hírfigyelő